Výroba jablečné kůže: Udržitelný materiál s příběhem

Tento inovativní materiál vzniká díky spojení přírody a moderních technologií a my v XISS jsme pyšní, že právě jablečná kůže je klíčovým materiálem pro výrobu našich doplňků. Jak se ale jablečná kůže vyrábí?

1. Začínáme u jablek

Základem výroby je odpad z jablek, který vzniká během zpracování v potravinářském průmyslu. Jablka se lisují kvůli šťávě, a co zbude, jsou slupky, semínka a dřeň. Tyto zbytky, které by jinak skončily jako odpad, se shromažďují a využívají pro další zpracování.

2. Zpracování odpadu

Nasbíraný jablečný odpad je důkladně usušen a poté rozemlet na jemný prášek. Tento prášek se následně smíchá s ekologickými pojivy a syntetickými pryskyřicemi, které pomáhají vytvořit odolný a flexibilní materiál.

3. Vytváření tenkých vrstev

Směs se následně zpracovává do tenkých vrstev, které připomínají strukturu a vzhled klasické kůže. Tento proces zahrnuje tvarování, barvení a texturování tak, aby finální materiál získal požadovanou pružnost, odolnost a vzhled.

4. Ekologické aspekty

Celý proces výroby jablečné kůže je navržen tak, aby minimalizoval negativní dopad na životní prostředí. Využívání odpadu z potravinářského průmyslu snižuje množství vyprodukovaného odpadu a zároveň šetří přírodní zdroje, které by byly potřebné pro tradiční výrobu kůže. Kromě toho jsou pojiva a barviva používaná v procesu pečlivě vybírána tak, aby neobsahovala škodlivé chemikálie a byly šetrné k přírodě.

5. Výroba našich doplňků

Jablečná kůže, kterou v XISS používáme, je nejen ekologická, ale také velmi kvalitní a odolná. Z tohoto materiálu vyrábíme naše stylové batohy, kabelky a další doplňky. Její unikátní vzhled a pocit na dotek dává našim produktům jedinečný charakter, zatímco multifunkční design umožňuje našim zákazníkům nosit své doplňky pohodlně a s hrdostí na jejich udržitelný původ.

Zpět do obchodu